Star Wars

Star Wars: The Bad Batch verlengd voor tweede seizoen

Het is al weer bijna tijd voor de seizoensfinale van de animatieserie Star Wars: The Bad Batch, maar wie denkt dat de show daarmee ten einde komt, heeft het mis. Disney en Lucasfilm maken namelijk bekend dat er een tweede seizoen komt van The Bad Batch.

The Clone Wars

The Bad Batch is eigenlijk een reactie op het massale protest toen bekend werd dat Star Wars: The Clone Wars geen tweede seizoen kreeg. Dat konden fans maar moeilijk verkroppen, zo maakten zij overduidelijk via social media. Showrunner Dave Filoni: “The Bad Batch is daar inderdaad een antwoord op. Ik heb het gehoord, luid en duidelijk.”

Elite-klonen

Star Wars: The Bad Batch volgt Hunter, Echo, Tech, Wrecker en Crosshair, een groep experimentele ‘elite-klonen’, ook wel de ‘Bad Batch’ genoemd. Dit groepje losbandige soldaten werd voor het eerst geïntroduceerd als Clone Force 99 in The Clone Wars seizoen 7), en dat smaakte naar meer. In Star Wars: The Bad Batch pogen zij hun weg te vinden in een snel veranderend universum, in de nasleep van de Clone War, die zijn sporen heeft achtergelaten.

Reacties overweldigend

Vandaag is dus duidelijk geworden dat er een tweede seizoen van Star Wars: The Bad Batch komt! Filoni reageert: “Het hele team van Lucasfilm Animation en ik willen Disney+ bedanken voor de kans om de verhalen te vertellen die we nog op stapel hebben liggen.” Disney+-president Michael Paull vult aan: “De reactie van de fans op The Bad Batch heeft ons overweldigd en we kijken nu al uit naar het tweede seizoen van de serie. Het geanimeerde universum van Star Wars op Disney+ wordt groter en groter.” Star Wars: The Bad Batch seizoen 2 komt in 2022 naar Disney+, een precieze releasedatum is nog niet bekend.