Star Wars

Star Wars vertraging: Rogue Squandron uitgesteld

Beste Star Wars Disney+

De eerste Star Wars-film na de Skywalker-saga heeft een forse vertraging opgelopen. Een jaar geleden werd Star Wars Rogue Squandron aangekondigd en de film zou op 22 december 2023 verschijnen. Deze datum is nu geschrapt.

Andere projecten gaan voor…

Waar de laatste twee jaar producties vooral vertraging oplopen door de pandemie is er nu een andere reden. Regisseur Patty Jenkins heeft namelijk geen tijd… Andere projecten gaan bij haar voor, namelijk Wonder Woman 3 en Cleopatra. Een nieuwe releasedatum is nog niet bekendgemaakt voor de film.

Start van een nieuwe tijdperk in Star Wars

Na veertig jaar en negen films kwam in 2019 de films rondom Luke Skywalker tot een einde. Star Wars: Rogue Suqndron moet dan ook een nieuw tijdperk inluiden, zoals de omschrijving van de film ook zegt. “Er zal een nieuwe generatie starfighter piloten worden ge├»ntroduceerd, terwijl ze hun strepen verdienen en levens wagen in een grensverleggende actietrip. De saga wordt daarmee naar een nieuw tijdperk in de galaxy gebracht.”

Wachten op andere projecten

Het is nog onduidelijk of een andere film nu eerst zal worden gemaakt, of dat het simpelweg langer wachten wordt. Fans van Star Wars kunnen ondertussen wel met andere titels aan de slag. In december start The Book of Boba Fett en The Mandalorian seizoen 3 is op komst. Daarnaast wordt er gewerkt aan een serie rondom Obi-Wan Kenobi.