Star Wars

Startdatum The Mandalorian seizoen 2 bekend

The Mandalorian seizoen 2

The Mandalorian seizoen 2 is door Disney+ aangekondigd. De reeks heeft vooralsnog geen grote hinder ondervonden van het coronavirus, mede doordat nog voor het verschijnen van het eerste seizoen de tweede campagne al was besteld. Vanaf eind oktober is het raak.

Baby Joda

Disney+ laat weten dat seizoen 2 van The Mandalorian gaat beginnen op 30 oktober. Dit is volledig op schema, mede doordat de laatste opnames vlak voor de lockdown plaats vonden. Het eerste seizoen van de Star Wars-reeks over de bountyhunter was een doorslaand succes. Mede door Baby Joda. Het leverde de reeks al vijftien nominaties op voor de Emmy Awards.

Uitzendschema nog onbekend

Pedro Pascal zal opnieuw de helm opzetten van The Mandalorian. Ook Giancarlo Esposito (Moff Gideon), Carl Weathers (Greef Karga) en Gina Carano (Cara Dune) zullen opnieuw te zien zijn. Andere acteurs zijn wel genoemd, maar nog niet officieel bevestigd door Disney+. Het is ook nog onduidelijk hoeveel afleveringen er op 30 oktober zullen verschijnen. Het eerste seizoen bestond uit acht afleveringen, die wekelijks verschenen. Mede door de release van Star Wars IX: The Rise of Skywalker was het uitzendschema wel soms wat complex. Het is de vraag of dat nu weer zo zal zijn, of dat na 30 oktober er iedere vrijdag een episode zal volgen.

‘The Child’ verder opvoeden, met Moff Gideon achter zich aan

Over het verhaal voor het tweede seizoen van The Mandalorian is nog relatief weinig bekend, behalve natuurlijk het slot van het eerste seizoen. Het is de taak van Mando om The Child (aka Baby Joda) op te voeden. Daarvoor moet hij wel ervoor zorgen om uit de klauwen van Moff Gideon te blijven. In de heftige strijd van het slot van het eerste seizoen lukte dat, maar heel lang zullen ze vast niet verborgen kunnen blijven voor Gideon en zijn Darksaber. Ook zullen we meer te weten gaan komen over Greef Karga en zijn geschiedenis.