Star Wars

The Book of Boba Fett: Alles wat we al weten

boba fett disney plus

Er staan natuurlijk al twee seizoenen van The Mandalorian op Disney+, maar binnenkort is het tijd voor een heuse spin-off. Bounty hunter Boba Fett krijgt zijn eigen serie, genaamd The Book of Boba Fett! En jij wilt natuurlijk weten wat daar allemaal over bekend is.

Geschiedenis van Boba Fett

Boba Fett zag het levenslicht in de Star Wars Holiday Special, een televisiefilm uit 1978 die zich afspeelt tussen Star Wars: A New Hope en Star Wars: The Empire Strikes Back. Vervolgens kwam de premiejager terug in Star Wars: The Empire Strikes Back en Star Wars: Return of the Jedi en groeide hij uit tot een heuse fan favourite.  In Return of the Jedi kwam hij dan wel om het leven, later kwam hij nog vaak genoeg langs in Star Wars.

Solofilm?

Met veel bombarie werd in 2013 aangekondigd dat Boba Fett een solofilm zou krijgen! Josh Trank, de beoogde regisseur van het project, zorgde echter voor moeilijkheden en Solo: A Star Wars Story was een minder groot succes dan hoopte, waardoor men een nieuwe strategie ontwikkelde. Boba Fett kreeg een rolletje in The Mandalorian, om te peilen wat het grote publiek nou precies van hem vond. De reacties waren lyrisch en aan het einde van de finale van seizoen 2 werd onthuld dat de bounty hunter eindelijk zijn eigen show zou krijgen!

Verhaal

Het verhaal van The Book of Boba Fett is nog in nevelen gehuld, maar hoofdrolspeler Temuera Morrison lichtte in een eerder stadium een kléín tipje van de sluier: “Ik kan er natuurlijk nog niet veel over vertellen, maar we zien wat Boba Fett allemaal gedaan heeft na The Empire Strikes Back. We hebben het er over gehad dat hij na Return of the Jedi wel erg lang op één plek is geweest. Nu wordt het tijd om eens in zijn verleden te duiken.” Daarnaast weten we óók dat Boba bijgestaan wordt door huurling Fennec Shand, maar verder is het plot één groot mysterie.

Cast

Zoals hierboven al vermeld, keert Temuera Morrison terug als Boba Fett, de rol die hij eerder al in The Mandalorian vertolkte. Ming-Na Wen kruipt wederom in de huid van Fennec Shand, en misschien zijn er wel gastrollen voor Mando (Pedro Pascal),Greef Karga (Carl Weathers), Migs Mayfeld (Bill Burr) en Cobb Vanth (Timothy Olyphant). Volgens de laatste geruchten maken zij in ieder geval hun opwachting!

Makers

Disney+ heeft drie heavy hitters op het project gezet, om The Book of Boba Fett tot een doorslaand succes te maken. Dave Filoni (schrijver en regisseur van The Mandalorian, Star Wars: Rebels en Star Wars: The Clone Wars), Robert Rodriguez (regisseur van onder andere The Mandalorian, Sin City en Machete) en Jon Favreau (bedenker, schrijver en regisseur van The Mandalorian) geven leiding aan het project.

Afleveringen

Volgens hardnekkige geruchten wordt The Book of Boba Fett een miniserie die vier afleveringen telt, maar Disney heeft dit bevestigd noch ontkend. IMDb verwacht dat er zeven afleveringen van de nieuwe show in de maak zijn.

Releasedatum

Disney+ heeft bekendgemaakt dat de Star Wars-serie zal beginnen op woensdag 29 december. Er zal weer iedere week een aflevering verschijnen.