Laatste Nieuws

The Simpsons-aflevering met Michael Jackson ontbreekt op Disney+

The Simpsons Disney Plus

Dertig seizoenen van The Simpsons zijn in één keer op Disney+ verschenen. De collectie lijkt dan ook compleet, waarin we alle avonturen van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie beleven. Toch blijkt dit niet het geval, want de aflevering met Michael Jackson ontbreekt.

Stark Raving Dad uit 1991 ontbreekt

Het derde seizoen begon in 1991 met de aflevering Stark Raving Dad. Deze aflevering is niet te zien op Disney+, want het derde seizoen opent met aflevering 2: Mr. Lisa Goes to Washington. Amerikaanse media hebben navraag gedaan bij Disney waarom de aflevering ontbreekt, hier kwam geen officiële verklaring over.

Michael Jackson in een gastrol

Onder meer The Hollywood Reporter meldt dat de beslissing om de aflevering niet op te nemen in Disney+ voortkomt door de gastrol van Michael Jackson. Het was lange tijd één van de favoriete afleveringen van veel fans. In maart van dit jaar werd de aflevering al uit de circulatie gehaald door uitzendgemachtigden nadat de HBO-documentaire Leaving Neverland verscheen. In de met twee Emmy Awards bekroonde docu wordt beschreven hoe kinderen jarenlang door de inmiddels overleden Jackson werden misbruikt.