Marvel

VIP-toegang Black Widow levert Disney Plus recordopbrengt op

Black Widow Disney Plus

Black Widow heeft een uitstekend eerste weekend achter de rug op Disney+. De streamingdienst heeft bekendgemaakt dat de film maar liefst zestig miljoen dollar heeft opgebracht door middel van de VIP-toegang op Disney+. Omgerekend is dat zo’n 50 miljoen euro. Naast de opbrengsten op Disney+ deed de film het ook uitstekend in de bioscoop met wereldwijd bijna 160 miljoen dollar.

Meest bezochte bioscoopfilm

Black Widow is erin geslaagd om fans weer massaal naar de bioscoop te lokken. De film was de meest bezochte bioscoopfilm sinds het begin van de coronacrisis. Doordat de film echter ook via VIP-toegang een groot succes is, is het nog maar de vraag wat Disney in de toekomst zal doen met nieuwe bioscoopfilms. Komen de films dan ook binnen twee dagen na de bioscooprelease al op Disney+? Of stopt dat zodra na corona alles weer normaal wordt.

VIP-toegang

Black Widow is niet de enige film die goed heeft gescoord met VIP-toegang. Ook van Cruella maakte Disney recent de cijfers bekend. Die film haalde zo’n twintig miljoen dollar binnen. Van Mulan en Raya en de Laatste Draak is niet bekend wat de opbrengsten waren via Disney+ VIP-toegang.