Marvel

Wie was Gaspard Ulliel uit Moon Knight?

gaspard ulliel disney plus

Gaspard Ulliel is te zien in Moon Knight, maar inmiddels is de Fransman overleden. In de serie gaf hij een gezicht aan het personage Anton Mogart. Wie was Gaspard Ulliet en wat is er exact met hem gebeurd?

Gaspard Ulliel in Moon Knight

Maar: laten we eventjes terugspoelen. Wat is Moon Knight precies? We beginnen bij het begin: Moon Knight en Mark Spector zijn één en dezelfde persoon. Hij is een oud-militair die omgekomen is, waarna hij weer tot leven werd gebracht door een heuse Egyptische god genaamd Khonshu. De godheid verwacht echter wel een wederdienst, want voor niets gaat de zon op. Het enige wat Spector moet doen is hem dienen als de zogeheten ‘Moon Knight’. Alleen heeft Mark de grootst mogelijke moeite om zijn nieuwe realiteit onder ogen te komen. Moon Knight (en eigenlijk Spector dus) kampt namelijk met een dissociatieve persoonlijkheidsstoornis, die hem het leven behoorlijk zuur maakt. En dat allemaal door Khonshu!

Anton Mogart is Gaspard Ulliel

Maar wie is Gaspard Ulliel dan in Moon Knight? De rol van het hoofdpersonage Moon Knight/Mark Spector wordt gespeeld door Oscar Isaac, bekend van onder meer de jongste Star Wars-trilogie, maar in de serie wordt hij bijgestaan door Anton Mogart, gespeeld door Gaspard Ulliel. In de comics draagt zijn personage het alias ‘Midnight Man’ en steelt hij allerlei kunstschatten. Vermoedelijk is dat in de serie hetzelfde.

Gaspard Ulliel overleden na ski-ongeluk

Gaspard Ulliel kwam op 19 januari 2022 te overlijden aan de gevolgen van hersenletsel, dat hij opliep bij een skiongeluk. De acteur was aan het skiën in de Alpen toen hij tegen een andere skiër aan knalde, aldus de verklaring van de officier van justitie in het Franse Albertville. Zowel Ulliel als de andere persoon deed eigenlijk niets verkeerd, ze waren allebei aan het skiën met normale snelheid toen de botsing plaatsvond. Beide slachtoffers kwamen ten val…

Acteur droeg geen helm

De andere skiër, een veertigjarige Litouwse man die door de autoriteiten als getuige werd verhoord, mankeerde niets en droeg een helm. Ulliel, die met zijn hoofd de grond raakte, droeg echter geen helm toen de reddingswerkers arriveerden. De acteur werd naar het ziekenhuis in Grenoble gesneld, maar dat mocht niet baten. Vooral in zijn vaderland Frankrijk was Gaspard Ulliel (37 jaar oud overigens) een beroemdheid, hij won diverse Césars, de belangrijkste filmprijs in Frankrijk. Hij viel in de prijzen voor zijn acteerprestaties in de films Un long dimanche de fiançailles en Juste la fin du monde. Ook was Ulliel model voor onder meer het Franse accessoiremerk Longchamp en Blue de Chanel, de mannenparfumlijn van Chanel. Sinds 2013 had hij een relatie met het model Gaelle Pietri. In 2016 werd het stel ouders van een zoon.

Rol overgenomen of is Moon Knight klaar?

Ulliel kwam dus al te overlijden voor de release van Moon Knight. Het is op het moment van verschijnen nog niet duidelijk of er een vervolg zal komen. Een mogelijk seizoen 2 van Moon Knight brengt de makers dus wel met een aantal pijnpunten. Wordt het personage Anton Mogart uit de serie geschreven? Of zal een andere acteur de rol van Gaspard Ulliel overnemen.